Waarmee kunnen we je helpen?

Veel voorkomende vragen hebben wij alvast voor je beantwoord. Kijk hieronder of jouw vraag er tussen zit.

Over een aantal onderwerpen hebben wij een blog geschreven, hier gaan wij dieper in op een onderwerp. De blogs vind je ook hieronder. Niet gevonden waar je naar op zoek was? Geen probleem, bel ons of stuur een e-mail en wij zullen je helpen.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt arbeidsongeschiktheid bepaald?

Van arbeidsongeschiktheid is sprake wanneer je als ondernemer door een ongeval of ziekte voor ten minste 25% niet in staat bent om jouw beroepswerkzaamheden uit te voeren. Hierbij gaan we bij het AOV Collectief uit van de beroepswerkzaamheden die jij in het jaar voorafgaand aan de periode van arbeidsongeschiktheid hebt gedaan.

In het AOV Collectief bepaalt De Amersfoortse Verzekeringen wie er arbeidsongeschikt is en of deze ondernemer recht heeft op een uitkering. Ook in de eerste 2 jaar waarin de vereniging het risico draagt stelt De Amersfoortse vast of er sprake is van arbeidsongeschiktheid.

Neem contact op

Krijg ik begeleiding als ik arbeidsongeschikt ben?

Hier kunnen wij volmondig “JA” op antwoorden. Binnen het AOV Collectief vinden wij het belangrijk dat je na arbeidsongeschiktheid zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Dit wil je immers zelf ook het liefst. De Amersfoortse Verzekeringen heeft een groot team van specialisten die jou kunnen helpen re-integreren. 

Naast de begeleiding van De Amersfoortse hebben wij zelf ook claimbegeleiders in huis. Zij begeleiden het proces van arbeidsongeschiktheid tot re-integratie in goede banen. Ook zorgen zij ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt! Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

Neem contact op

Hoe werkt de buffer van de persoonlijke bankrekening van BUNQ?

Elke deelnemer van het AOV Collectief opent een bankrekening bij BUNQ. Tijdens je deelname is deze bankrekening geblokkeerd. Stop je met het AOV Collectief dan krijg je weer beschikking over deze rekening. Op deze rekening leg je maandelijks of in één keer de afgesproken bijdrage in. De bijdrages worden gereserveerd voor de schenkingen bij arbeidsongeschiktheid. Zolang er in de vereniging geen of beperkt sprake is van arbeidsongeschiktheid zal je een spaarpotje opbouwen. Dit spaarpotje kent een buffer van 36 maal de bijdrage. Bereik je deze buffer dan krijg je bericht dat je kunt stoppen met jouw inleg. Vanaf dat moment wordt je enkel nog gevraagd om af en toe de buffer aan te vullen. Deze aanvulling zal een stuk minder zijn dan de startbijdrage. Het voordeel loopt dus op. 

Neem contact op

Wordt er getoetst op gezondheid als je wilt deelnemen aan het AOV Collectief?

In het AOV Collectief spreek je met andere ondernemers af om het risico op arbeidsongeschiktheid met elkaar te dragen voor maximaal 2 jaar. Het is daarom van belang dat je een gezonde club ondernemers hebt. Hierdoor is de kans op een schenking in de start fase kleiner. 

De Amersfoortse Verzekeringen bepaalt uiteindelijk of je kan deelnemen aan het AOV Collectief. Ondernemers die al een AOV hebben zijn in het verleden uitgebreid getoetst. Zij kunnen dan ook onder versoepelde voorwaarden deelnemen. Sluit je voor het eerst een AOV dan zal uitgebreider onderzoek worden gedaan. 

Neem contact op

Regel het direct

021-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden_0.jpg
Remco Bouman

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

  • Perfecte dekking
  • Scherpe prijs
  • Professionele begeleiding