Waarom zou je deelnemen aan het AOV Collectief voor Fysiotherapeuten?

Blog

Wie onze social media kanalen in de gaten houdt kon afgelopen periode zien er door ons een AOV Collectief voor fysiotherapeuten is opgericht. Dit klinkt natuurlijk leuk, maar waarom zou je hier eigenlijk aan meedoen? In dit blog geven wij antwoord!

Regel het direct

021-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden_0.jpg
Remco Bouman

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

physiotherapy-595529_1920.jpg

Door onze onderscheidende aanpak kunnen fysiotherapeuten tot wel 50% per jaar besparen.

Onjuiste opvatting van de verzekeraar

Het beroep fysiotherapeut wordt door veel verzekeraars gezien als een fysiek zwaar beroep. “Als fysio werk je met je handen en sta je de hele dag”, is een algemene opvatting. Deze fysieke belasting maakt de kans op arbeidsongeschiktheid groter. Hierdoor rekenen verzekeraars een flinke premie voor het afdekken van het arbeidsongeschiktheidsrisico.

Is bovenstaande opvatting eigenlijk wel juist? Natuurlijk werk je als fysiotherapeut met je handen en moet je veel staan. Maar met deze stelling wordt voorbij gegaan aan het feit dat de administratiedruk de afgelopen jaren flink is toegenomen. Als fysiotherapeut moet je ook een compleet patiëntendossier op orde moeten hebben. Een dagelijkse taak die fysiek veel minder belastend is. Ook zijn fysiotherapeuten over het algemeen veel bezig met vitaliteit. De branche is sportief en heeft een gezonde leefstijl. Die hoge premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering is hierdoor niet helemaal terecht. Veel van jullie betalen teveel premie!

AOV Collectief

Het AOV Collectief is een combinatie van een vereniging en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering. In de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid dragen de fysiotherapeuten in de vereniging gezamenlijk het risico. Dit doen zij door elkaar bij arbeidsongeschiktheid een inkomen te schenken. Voor het langlopende risico (wanneer de arbeidsongeschiktheid langer dan twee jaar duurt) sluiten de ondernemers een collectieve AOV af bij de Amersfoortse. Door deze combinatie kunnen fysiotherapeuten tot wel 50% per jaar besparen.

physiotherapy-595529_1920.jpg

 

dumbbells-2465478_1920.jpg

De rol van De Amersfoortse

De Amersfoortse is de verzekeraar achter het AOV Collectief. Een leuk detail is dat deze verzekeraar recent de tarieven voor fysiotherapeuten verlaagd heeft in verband met de ontwikkelingen van het beroep. Naast dat zij na 2 jaar arbeidsongeschiktheid voorzien in een uitkering vervullen zij een andere belangrijke rol. De Amersfoortse beoordeelt eventuele arbeidsongeschiktheid. Zij doen dit aan de hand van de beroepswerkzaamheden. Doordat zij beoordelen kan je er altijd vanuit gaan dat een schenking rechtmatig is. Ook zorgt het medisch team van De Amersfoortse voor een re-integratie traject op maat. Door de jarenlange ervaring en expertise kunnen zij het arbeidsongeschikte lid uitstekend begeleiden.

 

Waarom het AOV Collectief?

  • Scherpe premie (tot wel 50% voordeliger)

  • Samen met collega fysiotherapeuten

  • Uitstekende begeleiding bij arbeidsongeschiktheid
     

Meer voordelen lees je hier

iStock-932763106.jpg

Zelf ontdekken

Op onze website voor fysiotherapeuten kan je je vrijblijvend inschrijven voor een offerte. Let op! Je zit nergens aan vast je krijgt alleen een offerte toegestuurd. Wil je eerst meer informatie? Bel of mail ons dan!

 

 

                     Neem direct contact op

  • Perfecte dekking
  • Scherpe prijs
  • Professionele begeleiding