Is het broodfonds ook interessant voor ondernemers in de financiële sector?

Blog

Een broodfonds is voor iedere ondernemer. Zolang je winst maakt en op het moment van deelname gezond bent kan je meedoen. Klinkt interessant, maar is dit ook voor iedere ondernemer een goede keuze.

Regel het direct

021-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden_0.jpg
Remco Bouman

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

 

broodfonds aov zzp

Een broodfonds is een regionaal gebonden voorziening voor de
eerste 2 jaar op arbeidsongeschiktheid. Als ondernemer of zzp’er kan je hieraan deelnemen. Het broodfonds maakt geen onderscheid op basis van opleiding, inkomen en het beroep. Er zijn een aantal niveaus waarop je kan instromen en als dit past bij jou inkomen (winst) dan mag je meedoen. Een broodfonds bestaat daarom uit veel verschillende ondernemers. Het is niet ongebruikelijk dat een broodfonds bestaat uit een bakker, een slager, een supermarktmanager, een timmerman, een accountant en een stratenmaker.

Als accountant dien je jezelf af te vragen of je het risico op arbeidsongeschiktheid wilt delen met ondernemers die een grotere fysieke belasting hebben en daardoor een grotere kans op arbeidsongeschiktheid hebben. Wil je dit niet? Lees dan verder!

Verzekeraars maken wel onderscheid op basis van het beroep. Elk beroep heeft namelijk een bepaald risicobeeld. Op basis van onder andere het risico wordt de premie bepaald. Voer jij veel fysiek werk uit of werk je op een kantoor. Hier zit volgens de verzekeraars een wezenlijk verschil in. Ondernemers met een fysiek beroep betalen bij een verzekeraar meer premie dan bijvoorbeeld een accountant. Ondanks dit verschil vinden ook accountants de premie van een AOV hoog. Individueel kan je hier weinig aan veranderen. Maar samen sta je sterk…

aov broodfonds zzp ondernemer

AOV%20Collectief%202_0.jpg

Het AOV Collectief voor belastingadviseurs en accountants

Exclusief voor ondernemende belastingadviseurs en accountants is er een AOV Collectief beschikbaar. In dit collectief deel je het risico met uitsluitend beroepsgenoten die over het algemeen een kleinere kans op arbeidsongeschiktheid hebben. Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen.Neem direct contact op

  • Perfecte dekking
  • Scherpe prijs
  • Professionele begeleiding