Blog: Waarom bieden wij u bananen aan?

Blog

Stelt u zich eens voor: een fruitkraam met alleen maar appels en peren. Dat is gek! U zal hier niet snel fruit kopen. Supermarkten bieden immers een ruim aanbod aan verschillende soorten fruit aan. 

Dat er veel keuze is vinden wij in Nederland vanzelfsprekend. Wij hebben A producten, B producten, huismerken, importproducten en ga zo maar door. Toch vindt niemand het gek dat de keuze voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering maar erg beperkt is. Als we er over na gaan denken zijn er appels en peren te koop. Iedere arbeidsongeschiktheidsverzekering doet hetzelfde, alleen tegen andere voorwaarden en een andere prijs. Niet echt een gevarieerd aanbod, vindt u ook niet? Het AOV Collectief biedt u daarom bananen aan. Een gezonde nieuwe smaak in verzekeringsland!

Regel het direct

021-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden_0.jpg
Remco Bouman

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

arbeidsongeschiktheidsverzekering%20dga.jpg

Appels en peren

Er zijn toch juist heel veel verschillende aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen? Dat klopt. Bijna elke verzekeraar heeft wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering in het assortiment. Ondanks dat er veel aanbieders zijn, krijgt u toch steeds hetzelfde product aangeboden. 

Er zijn arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die rekening houden met uw beroepswerkzaamheden. Mocht u onverhoopt uw beroep niet meer kunnen uitoefenen, dan ontvangt u een uitkering uit deze verzekering. Dit zijn veelal kostbare verzekeringen. Voordeel van deze verzekering is dat u eerder als arbeidsongeschikt wordt aangemerkt en een uitkering uit de verzekering ontvangt. De appel.

Er zijn ook arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die rekening houden met welke werkzaamheden u nog wel kunt doen bij arbeidsongeschiktheid. Deze werkzaamheden hoeven niet gerelateerd te zijn aan uw huidige beroep. Deze verzekering is vaak wat voordeliger. Nadeel van deze verzekering is dat een arbeidsongeschikte ondernemer vaak nog wel andere werkzaamheden kan doen, al dan niet gerelateerd aan het huidige beroep. Deze verzekering komt minder snel tot uitkeren. De peer. 

Beide typen verzekeringen hebben ook een aantal gedeelde eigenschappen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kent namelijk altijd een aantal variabelen. Te denken valt aan het eigen risicotermijn, de hoogte van de verzekerde som, de eindleeftijd en een keuze tussen een gelijkblijvende verzekering of een stijgende/klimmende verzekering. 

collectieve%20arbeidsongeschiktheidsverzekering%20zzp.jpg

Bananen

De banaan is met zijn kromme vorm een eigenaardig stuk fruit. Daarom gebruiken wij voor het AOV Collectief de vergelijking met een banaan. Het AOV Collectief is namelijk vernieuwend, afwijkend en wordt meestal aangeboden als een tros bananen, collectief dus. Het AOV Collectief is een combinatie tussen (A)een vereniging waarin ondernemers gezamenlijk voor maximaal 2 jaar het risico op arbeidsongeschiktheid dragen en (B) een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering. 

Deze unieke combinatie biedt u veel voordeel, onder andere:  

• Een ‘appel’ dekking (beroepsarbeidsongeschiktheid)  

• Professionele begeleiding bij arbeidsongeschiktheid vanaf dag 1

• Aantrekkelijke prijs

• Een spaarpotje

Het AOV Collectief maakt gebruik van de schenkingsvrijstelling in Nederland. Als inwoner van Nederland mag u aan een derde een bedrag van maximaal € 2.122,- belastingvrij schenken. De leden van de vereniging spreken met elkaar af om bij arbeidsongeschiktheid elkaar een inkomen te schenken. Een arbeidsongeschikt lid kan maximaal 2 jaar een schenking ontvangen van de andere leden. 

Bent u na 2 jaar nog arbeidsongeschikt, dan neemt de collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering de verplichting van de vereniging over. Na 2 jaar ontvangt een arbeidsongeschikt lid een uitkering vanuit de verzekering. Kortom, het AOV Collectief is een oplossing voor de korte én de lange termijn. 

Tot slot

Collectief verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid is niet nieuw. Grote organisaties als ziekenhuizen en BIG4- accountantskantoren doen dit al jaren. Ook zij dragen een gedeelte van het risico met de partners/leden van de organisatie zelf en hebben aanvullend een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering. Tot voor kort was dit voor andere groepen ondernemers niet mogelijk. Met het AOV Collectief bieden wij deze aantrekkelijke manier van verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid nu ook aan uw beroepsgroep aan. 

Meer informatie vindt u hier. Hier vindt u onder andere een korte film waarin het AOV Collectief verder wordt toegelicht. U kunt ook bellen naar 0318-501155 voor persoonlijk contact met een adviseur of mail naar info@aovcollectief.nl 

  • Perfecte dekking
  • Scherpe prijs
  • Professionele begeleiding